PAC - Psychotherapie Amsterdam Centrum

Majorie Dijkstal (1959) - Bedrijfspsycholoog en Psychotherapeut

Een kleine introductie
Aan de Universiteit van Amsterdam studeerde ik af als Arbeids- en Organisatie psycholoog en later nogmaals als Klinisch psycholoog. Van 1987 tot 2008 werkte ik als manager, consultant en coach in het bedrijfsleven waarbij ik me richtte op interne motivatie, identiteitsontwikkeling en zingeving binnen bedrijven. Daarna heb ik me verder gespecialiseerd tot psychotherapeut bij RINO in Utrecht. Ik werk momenteel als (bedrijfs)psycholoog bij een grote Arbogroep, waar ik mensen met burn-out en andere werkgerelateerde problemen behandel. Daarnaast werk ik als psychotherapeut en coach binnen mijn eigen praktijk. Op verschillende postmaster opleidingen geef ik les met als aandachtsgebied waarden en identiteitsvorming. In 2013 ben ik toegetreden tot de praktijk van Psychotherapie Amsterdam Centrum (PAC).

Majorie Dijkstal - Psychotherapie Amsterdam Centrum (PAC)

Methode van werken
Focus in mijn werk is de integratieve psychotherapie Dat wil zeggen dat ik gebruik maak van verschillende therapeutische inzichten en werkwijzen. Individuele klachten en persoonlijke doelen zijn leidend voor de aanpak. Zo maak ik gebruik van een combinatie van technieken die wetenschappelijk bewezen effectief zijn, en een doelgerichte aanpak van problemen ondersteunen, zoals:

 • Emotion focussed Therapy (EFT) waarbij onderdrukte of vervormde ‘gezonde’ emoties herkent, begrepen en geuit worden en zorgen voor veranderprocessen. In contact zijn met je diepste emoties, is de weg naar vrijheid en welbevinden, zowel individueel als in relaties.
 • Inzichtgevende therapie (psychodynamisch) onbewuste gedachten en gevoelens in het hier-en-nu zijn soms gebaseerd op ervaringen uit het verleden en kunnen leiden tot (ongewenste) herhalingspatronen.
 • Cognitieve- gedragstherapie (CGT) voor het hervinden van structuur en ritme in je leven en het doorbreken van negatieve, belemmerende gedachtepatronen.
 • EMDR voor het verwerken van ingrijpende, negatieve gebeurtenissen in het leven.
 • Oplossingsgerichte therapie om via heldere doelen te werken aan het eigen vermogen om daar stappen in te zetten.
 • Compassion focused therapy (CFT) om meer acceptatie, warmte en verbondenheid met jezelf en anderen te kunnen ervaren. Deze therapie is vooral behulpzaam bij het leren omgaan met pijnlijke emoties als, schaamte en zelfkritiek.
 • Mindfulness based therapy (MBCT) die leert om nare ervaringen, emoties en gedachten te observeren en te accepteren zonder ze te vermijden of te willen controleren.

Voor welke problemen kun je zoal bij me terecht?

 • Angst- en paniekklachten
 • Last van piekeren
 • Slaapproblemen, nachtmerries
 • Levensfase-problematiek zoals rond de menopauze of midlife-crisis
 • Stressklachten; overspannenheid, burn-out
 • Een ingrijpende, schokkende gebeurtenis die je maar niet loslaat
 • Last van somberheid en gebrek aan energie
 • Zich herhalende problemen op het werk en/of met anderen
 • Problemen met de eigen identiteit en negatief zelfbeeld
 • Moeite om emoties te uiten of juist te onderdrukken

Aanmelding
Voor het maken van een afspraak kunt u bellen naar 06 1094 53 74 en bij voorkeur een mail sturen naar m.dijkstal@xs4all.nl. Actuele wachttijden kunnen variëren.

Na aanmelding wordt afgestemd of binnen 4 weken een intakegesprek mogelijk is. In dit gesprek komen uw klachten, uw situatie en uw hulpvraag aan de orde. Aan het einde van dit gesprek zullen we in overleg bepalen hoe we verder gaan. Bij afronding van de intake-fase maken we een behandelplan en krijgt u feedback op de intake gesprekken en ingevulde vragenlijsten. De therapiegesprekken duren gemiddeld 50 minuten.

Kosten en vergoeding
Met alle grote verzekeraars heb ik een contract, mits er een geldige verwijsbrief van de huisarts is en uw klachten binnen de verzekerde zorg vallen. De behandeling wordt vergoed vanuit de basiszorg. Kijk goed na wat de regelgeving bij uw verzekeraar voor u persoonlijk betekent. Houdt rekening met het wettelijk verplichte eigen risico voor algemene ziektekosten.

De kosten voor therapie die buiten uw verzekering valt, of coaching zijn 90 euro per sessie (60 minuten). Het is vaak mogelijk (een deel van) die kosten vergoed te krijgen vanuit een aanvullende verzekering of de werkgever. Mensen die zelfstandig werken (zzp’ers) kunnen de kosten voor psychologische hulpverlening opvoeren als bedrijfsinvestering.

Afspraken kunnen tot 24 uur van tevoren afgezegd en verzet worden via een mail of SMS. Indien een afspraak niet nagekomen wordt (no show) of te laat afgezegd is, wordt die in rekening gebracht. Die rekening wordt niet door de verzekeraar vergoed.

Praktijkdagen
Maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag

Praktijkadres
Nijenburg 2B
1081 GG Amsterdam-Buitenveldert

Mijn tweede praktijkadres is op de Herengracht 503 (nabij Vijzelstraat).

Samenwerkingsverband
De praktijk Psychotherapie Amsterdam Centrum (PAC) is een samenwerkingsverband van therapeuten met een verschillende achtergrond. Met psychoanalytica Rolien van Mechelen-de Goede, psychotherapeut Jos Schoutsen, psychiater Hans Sanders en met gezondheidspsycholoog Pien Wijn is er regulier overleg.

Kwaliteitsstatuut goedgekeurd, zie www.ggzkwaliteitsstatuut.nl

Lidmaatschappen en registratie

 

PAC - Psychotherapie Amsterdam Centrum - Karthuizersplantsoen 4 - 1015 SM Amsterdam Pac - Karthuizersplantsoen 4, 1015 SM Amsterdam